Over Martin den Otter

Mijn eigenlijke carrière begon in militaire dienst als sergeant sportinstructeur. Vijf jaar lang heb ik sportlessen verzorgd bij de Landmacht. Vanaf 1980 t/m 2012 was ik werkzaam ik als vakleerkracht gymnastiek op diverse basisscholen in Zoetermeer.

Naast mijn schoolwerkzaamheden gaf ik jarenlang zwemles aan kinderen en zwemtrainingen aan triatleten. Ik was (jeugd)voetbaltrainer bij Wilhelmus in Voorburg en actief betrokken bij de trainingen van atletiekvereniging Ilion in Zoetermeer. Ook heb ik als fitnesstrainer veel kunnen bijdragen aan fijne sportbeleving van veel mensen. In die tijd heb ik ook mijn opleiding gevolgd bij het NGS tot sportmasseur.

Sport is de rode draad in mijn leven. Voetbal, triathlon en atletiek lange afstanden heb ik op wedstrijdniveau intensief beoefend. Daarnaast heb ik een passie voor sportduiken, diverse watersporten en snowboarden.

Als vakleerkracht gymnastiek viel mij op dat er veel kinderen problemen hebben met hun motoriek. Ik zag kansen hier iets mee te doen en volgde de opleiding tot Motorische Remedial Teacher en daarna de opleiding schrijftherapie. Ik was jaren lang actief als Motorische Remedial Teacher op openbare basisscholen in Zoetermeer en coachte ik collega's voor dit mooie vak.

Een aantal jaren geleden heb ik besloten mijn ervaringen met anderen te delen en ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik heb het masseren weer opgepakt en naast opleidingen voor de diverse massagetechnieken heb ik mijn kennis verder uitgebreid met o.a. de opleiding Blessurepreventie. Juist door de combinatie van behandelingen en technieken en mijn eigen ervaringen heb ik inmiddels veel mensen van hun klachten kunnen afhelpen.

Mijn klantenkring is heel divers. Niet alleen sportmensen, maar ook mensen die zich preventief of gewoon voor de ontspanning laten masseren om weer nieuwe energie op te doen, hebben de weg naar mijn praktijk gevonden. Graag tot ziens in mijn praktijk!